Купувайте по-малко дрехи, но и по-устойчиво!“ е нещо, което поне веднъж

...
Купувайте по-малко дрехи, но и по-устойчиво!“ е нещо, което поне веднъж
Коментари Харесай

Колко дрехи трябва да притежава един човек

„ Купувайте по-малко облекла, но и по-устойчиво! “ е нещо, което най-малко един път сме чули, само че какъв брой в действителност би трябвало да купуваме? 

Изследователи от Берлинския институт Hot Or Cool откриха, че би трябвало да купуваме единствено пет нови облекла годишно, с цел да останем в сходство с задачата на Парижкото споразумение за ограничение на световното стопляне до 1,5C, в случай че нищо друго не се промени. 

Това би означавало, че купувачите в международен мащаб би трябвало да понижат потреблението си с до 80 % в някои случаи.

„ Консумираме от ден на ден и повече мода на по-ниски цени и с по-кратко време за потребление на продукт – и това не се отразява във връзка с климата, ” споделя Луис Акенджи, ръководещ шеф на института.

Изследователите откриха, че един „ задоволителен “ дрешник се състои от общо 74 облекла и 20 тоалета. Като образец те са предложили шест тоалета за работа, три тоалета за домашно облекло, три тоалета за спорт, два тоалета за празнични мотиви, плюс четири сака и панталони или поли за намерено. „ Това е доста обилно систематизиране, което сме дали в нашата оценка “, изяснява Акенджи. 

Разбира се, потребителското държание е единствено част от пъзела, изключително като се има поради, че по-голямата част от въглеродния отпечатък на модата идва от производството на облекла. Но груповата смяна може да помогне да повлияе на промишлеността като цяло. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР